Mycket att göra?! Nääääh- inte jag heller!

Hey hey hey!
Nu har det varit förvirrat ett par dagar! Jag har varit på väg till the country Far far away och jag är fortfarande på den road tripen, men det börjar ljusna! Jag har jobbat bort många saker från skolan! jag är t.ex klar med läsloggen som jag kontinuerligt har skrivit under heeeeela denna kurs (jo, men visst har jag?), rapporten och Digitala portfolion. Men sen har det ju tillommit några saker på vägen med! Jag har t.ex sökt jobb som lärare i Berlin och även i Genevé! Det vara inte bara att söka, det vill jag tala om! Oj oj oj så uppstylta och gav inte utrymme för att kunna sälja sig på bästa sätt! Så håll tummarna nu, så kanske jag flyr Karlstad liiite tidigare än tänkt!!
Imorgon är det bara att ordna lite, dola lite och sen bär det av till Arlanda! Jo, men visst serru! Jag ska på kombi-resa med min mor! Ska bli spännande att se om vi får nåt hotell eller inte!? Berättar mer om det sen! Och vart jag ska och varför...håller er lite på halster där!
Nu ska jag iaf avsluta dagen med att packa!

Nu blir det ca en veckas uppehåll här då, men ni får hålla ut! Jag kommer tillbaka, med mer än nånsin att berätta om!
Å aufwiehdersehn (elle rhur det nu stavs) så länge...får kanske jobba upp min eminenta tyska om jag ska jobba i Berlin!??!
Hahha,....vi får väl se!
Natti natti och kraaaam (kom på att korten från helgen får vänta liiite till!)

Freedom

Free your body and soul                                                                                                                            Unfold your powerful wings                                 
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to the earth
Unless you feel good where you are                         


"No that´s why it´s called tha country far far away!"

Hey hey hey!
Jag skrev ett kort och konsist inlägg igår där jag berättade att min lägenhet är nu mer uppsagd! MEN när jag skull epublicera så gick det inte...det var tydligen servise eller nått mellan 00.00-04.00 och gissa när jag skrev mitt inlägg? Jo men visst kl 00.01..suck!
Jag provar väl igen då!
Jag sa upp min lägenhet igår så nu har jag kastat mig ut från flygplanet utan fällskärm känner jag! Jag ska alltså skriva examensarbete och flytta samtidigt! MEN Eve klarade det ju, så då borde ju jag oxå göra det! Men jag ska ju flytta lite längre å så! Men men! Det ordnar sig!
Jag fick dessutom reda på att jag har en rapport att skriva om min VFU-period och det tematisk arbetet jag gjorde där! Sitter nu med det! Det går hur bra som helst! Det bara flyger fram! Men oavsett hur mycket jag än jobbar och sliter kommer det bara fram fler och fler saker jag måste göra!

Jag kom på en liknelse så ni kan förstå hur jag känner mig! Jag hoppas att ni har sett Shrek där han, Fiona och åsnan ska till Fionas föräldrar i landet Far far away!
Åsnan tycker att resan tar såååååå lång tid!
"- Are we there yet?"
"- No!"
.....
"-Are we there yet?"
"- No!!!"
"-Are we there yet?"
"NO, Donkey! That´s why it´s called the country far far away!"



Jag känner mig alltså som åsnan i Shrek som är på resa till the country far far away! Fats i min värld är the country far far away livet efter pluggandet, när flytt och examensarbete är ett minne blott!!
Förstår ni nu hur jag känner mig?!
Så innan jag ens egentligen borde tänka på flytt och exarbete så ska jag skriva klart min VFU-rapport och göra en Digital portofolio! Det är dte jag sitter med nu! Sen ska jag ju oxå tvätta och packa om min kära resväska som får lsita hårt och ta mig jorden över lite när som helst! På fredag bär det av igen! Med Suntrip mot solen....!!!

Nu ska jg återgå till min rapport och inbilla mig att jag faktiskt har ett flyt i mitt skrivande!
Kraaam =)

Så var helgen över...

Hey hey hey!
Alla nattgäster har åkt hem, jag har flängt färdig på ett par dagar och nu lider söndagen mot sitt slut! Den började inge vidare heller för den delen! Jag glömde att det skulle ställas om till vintertid så jag stressade för att hinna med en buss i morse, men i själva verket var en timme för tidig. Så det blev till att sitta en tomme extra på busstationen, dricka kaffe och känna sig lagom snobbig för att jag hade råkat köpa en Cosmotidining på engelska!!! Undra om jag var vaken vid köptillfället!?!

Som sagt i fredags kom jag hem, äntligen! Jeanette lcykades ta sig upp och göra Högskoleprovet! Jag hade en lugn lördag, tills det bar iväg till Jenny på lite obligatorisk prepre, fixa inflyttningspresenten och sedan ta bussen ner till Eve och Grannens nya lägenhet! Som var jäääätefin btw! Vår present tror jag blev jättelyckad. Det var ett tag sen Eve skrek sitt Eveskrik! Men nog kom det när det plingade på dörren och där utanför stod Al!! Allas vår kära Al var i stan igen!
Mne i morse bar det av mot Hagfors och ett dop! MEN...jag hade ju så klart glömt bort att man skulle ställa om klockorna till vintertid! Jag gick upp klockan 9, duschade och donade, tog bussen ner på stan kl 10. Men i sj'lva verket gick jag upp kl 8 och tog bussen ner kl 9. Så jag hade n timmes extra dötid att spendera på stan en söndagmorgon, då det verkligen är såååå myclet öppet på stan! So det blev att köpa kaffe, Cosmo Uk edition (!) och sitta på busstationen i en  timme! Sedan ett mycket fint dop som var kort och härligt!½ Fick dock sjunga psalmer och be en bön ändå! Åkte hem igen i dag. Spenderade kvällen hos Ree på lite Ensam mamma-mys! Satt och småpratade lite som vi alltid gör! Men nu är det dags att sova så jag kan ta tag i mitt pluggande, städa lägenheten, och säga upp lägenheten imorgon + att jag måste handla! Oj oj oj..hur ska jag hinnaa??!?!
Dä ordnör sä å ordör dä säj int så kan dä kvett!
natti natt fråmn mig till er! Kort från helgen kommer imorgon..är alldeles för trött för att dola med det nu!

Hem, ljuva hem!!!

Hey hey hey!!
Nu har jag landat på Krp igen efter 5 veckor i Hagfors! Har haft en underbar tid med Ylva som handledare och Erica som kompanjon i klassrummet! Å inte minst har det varit toppen tack vare de små monstren vi har jobbat med!! Jan antar att Nea och Fred tycker det är skönt att vara ensamma igen. Men liiiiite tomt hoppas jag ju ändå! Det har vart toppen hos dem, som alltid. Ser bara ett problem med detta! Nu får jag ju inte se Nea bli tjockare och tjockare för varje dag och vecka som går =) Men jag vet att jag ska upp och jobba några dgara i vinter, lite andrum i examensabetesskriviningen!
Slutpraktiken har i alla fall varit superbra och helt klart nåt jag längtat efter! Det har vaerkligen gjort att man känner sig säker på sin sak! Detta vill jag göra! Och tydligen gör jag ju det bra också ;)
Som sagt! Nu är jag hemma igen. Har en natt gäst som sover gott på soffan. Tapper som denne är ska hon upp och göra Högskoleprovet imorgon! Sedan bär det av ner på stan för min del, ska hitta inflyttningspresent till Eve och Grannen! Efter det blir det trevligheter på kvällen! Medan jag är på stan så ska jag även hitta doppresent till Lille Victor. Så det blir att pka upp te Hagfors på söndag igen! Har nästan bestämmt mig att bara åka upp och vända! Det är  det lille livet värt! Men på söndag vill jag ha Ensamm mamma-mys på söndag! Nån?!

Nu till annat!
Kan vara tipsa om en supder duper (oj det var länge sedan det uttrycket dök up) bra serie! Den heter "Hung"! Jaaa namnet talar väl för sig själv! Men titta, njt, skratta och skäms!
Nu sk ajag luta mig tillbaka i min underbara, stora, mjuka...sa jag underbara? säng!
Jag har märkt att min bligg saknar kort! Lugn det kommer!
När jag var i Aussie-land hade jag ingen kabel te kameran, så kort kunde jag inte läggga in! Men lugn bara lugn det kommer!!!
Nú är det dags att sussa!
Natti natt =)

Hur många timmar har ett dygn egentligen?!

Hey hey hey!
Undrar nu i ögonblicket så mina blinkningar tar allt längre tid- hur många timmar har egentligen ett dygn? Det senaste dygnet känns som om det har innhållig ungefär 47 timmar. Och de flesta timmar har bestått av jobb! Sov inge bar inatt vilket inte är suuuperbra när man är ute på praktik och ska ha klassens själv samt är rastvakt OCH ska fortsätta dagen och kvällen på fritids samt handla allt som ska shoppas för morgondagens avslutningsfest! Men dagen tar icke slut här! När maten var svald och hungern hade lagt sig var det bara att bita i det suta äpplet och sätta sig ooch bränna ut 20 cd-skivor med TEMA Rymden till barnen. Det verlade ju som en sååååå bra idé när temat började att alla barnen skulle få med sig en cd-skiva med en power point som vi alla tillsammans gjorde under arbetes gång. Så nu mina kära små kycklingar nu ska ni få en cd-skiva!
Måste bara få berätta! Inte nog med att jag fått ett alldeles egengjord suddigum och en  duk av mina söta små, de ville dessutom bjuda på fest/fika när det är sista dagen imorgon! När vi skulle säga hej då så börjar de spontant planera för en fest för mig och Erica! De vill tacka oss oordentligt! Vi får se vad för spännande saker som dyker upp!

Det blir ett kort (!) inlägg idag för detta aplånga dygn måste ta slut snart...och snart är NU!
Förresten! Det är joobbigt att ha Håkan Bråkan som högläsningsbok när jag skrattar lika mycket som eleverna gör! Får tårar i ögonen osv!!
Hahha..näää nu ärrä natta i kôlhus!
Nighty night everyone =)

Solstrålen har varit på besök!

Hey hey hey!
Idag var de studiedag! Det är min sista VFU-vecka och den är ganska lugn må jag säga! Imorgon ska jag ha klassen själv! Jag får se till att komma ihåg alla nya gejer som jag och Erica har infört denna vecka! Det är bara att hoppas att de uppskattas av Ylva som ska fortsätta jobba med dem när vi har återgått till vår skola.

Idag alltså så var jag ledig! Uuuunderbart det hade varit med en god natts sömn och en skön sovmorgon! Men det är ju bara drömmar! Som jag har nämnt sover jag hos Nea och  Fred nu i Hagfors! Deras extrarum är fint, stort och kallas "Klaras rum". MEN....det drar som bara den från förnstet. Precis där jag har huvudet i sängen. Det känns alltså som om nån står ooch blåser kalluft med en hårblås på mig hela natten lång. Men denna nån tycks försvinna så fort jag vaknar! Grrr...Men nu har vi pillat lite på ventilerna, jaaa just det! Det är ventilerNA, alltså FLER i detta rum! Hoppas att det blir bätter i natt!

Men för att berätta om dagen!
Sen frukkost i mysbyxor! Sedan bar det va te Bo och Anita på hôrn för en fika och inväntan på den nya frysen. Bärhjälp var vi minsann! Sen åkte vi  och handla! Jag, Nea och Fred! Glada i hågen! Handlar, lägger saker i vagnen och upptäcker att ingen utav oss har plånboken med! Jag får åka hem och hämta dem för att vi ska kunna betala maten som vi behöver! Vi hinner precis hem så ringer roger och undrar om han och lille Anton kan kika förbi! Säger man nej då?! Anton...världens gulligaste och gladaste barn! En solstråle! Man kan inte låta bli att le fånigt när denna lilla underbara drygt 2 årige pojke kommer och ler mot en!
Fika igen då alltså!
Sedan tack och lov blev det husesyn och långrpomenad med Matilda! Sen en lat och härlig kväll som inkluderade lite arga stunder med en krånglande dataladdare, pinsamma stunder med "Bonde söker fru" och lite Grey´s och avslutas med lite rätttning i skolböcker som behövs göras!
Men nu ska jag släcka min blå (är mina ögon egentligen blå? jag kanske bara kan använda det uttrycket?) och hoppas på en underbar natt inatt! Antar att den kommer att kännas lika kort som alltid när klockan ringe rimorgon bitti! MEN jag är inte bitter :)
Hej hopp....

Igång igen!

Hej!
Det var suuuuperlänge sedan. Men nu har jag tagit mig i kragen och ska försöka återupp ta denna blogg. Meningen var ju att den skulle existera under min resa till Auustralien. Men nu när min utbildning börjar lida mot sitt slut, min sista vecka ppå VFUn (verksamhetsförlagd utbildning) är i sitt sluskede även den så känner jag att jag behöver skriva av mig lite.
Jag vet ju att jag kommer att skriva en himla massa annat på datorn, men det är ett examensarbete och en stor skillnad på att få skriva av sig lite på en blogg! Så därför återupptar jag nu denna. I de mån det går! Den kommer forfarande att heta Clears peekhole, vilket jag tycker är ett jättebra namn om jag får säga det själv.

Ska förska lägga upp bilder här med! När det händer saker vill säga! Som till helgen! Då är det alla timmar på dygnen uppbokade! Jag pker hem till min kära lägenhet på åfredag efter 5 hela veckor hos min underbara syster och hennes älskade man! Men tror ni jag får komma hem till min tysta underbara lägenhet själv? Neeej! Jag ska ha nattgäst! En tapper själ som ska upp på lördagsmorgon för att göra Högskoleprovet! Jag avundas inte!
Sedan är det dags för att bege sig Eve och Grannens nya lägenhet! När dessa roligheter är avslutade så är det bara att sätta sig på bussen upp till hagfors igen för att på söndaggå på dop!

Tycker ni jag har mycket att göra?! Detta är bara ett litet smakprov av hur mitt liv ser ut nu! Mitt motto? Ingen rast ingen ro kanske!!
Nu ska jag fundera på att sova lite! Det är studiedag imorgon så jag ska nog bara dra omkring i mysisbyxor tills jag ska hem till Matilda!
Ojojoj..vad lätt det är att skriva en massa! Hoppas nån läser detta med nnu då?! Haha..skojade bara! Det är bara skönt att skriva av sig lite!
Men håll till godo! Det kommer nog mer!
Kraaam till er alla! =)

RSS 2.0