Oj oj oj!

Hey hey hey!
H'r 'r det rast och ingen ro!! Pia drar runt mig p[ massor med 'ventyr! S[ jag har bara kul! I fredags var det Anzac day! Det 'r en hyllningsdag f;r alla unga killar som omkom i WW2! I l;rdags bar det av till Bussleton och dess jetty...pir 'r det p[ svenska f;r er som undrar! BUssleton ligger ca 40 minuter med bil fr[n Bunbury. JAg [kte i bilen med Pias goda v'n Karen! Hon 'r j'ttetrevlig och har tv[ underbara pojkar som Erik och Adam brukar leka med! Vi hade picnic d'r nere sedan [kte viv idare till ett mysigt cafe, sedan till ett par grottor, men tyv'rr missade vi den sista guidade turen f;r dagen1 Vi funderade p[ att ta in p[ hotell och ta f;rsta turen p[ s;ndagen, men vi har s[ mycket annat att hinna med s[ det blev hemf'rd!
I onsdags var det svenskfirande i Eaton! Kjell fyllde 49 [r s[ vi blevb bjudna p[ lite kalas! { Faluf;dd som Kjell och hans fru Birgitta 'r s[ bj;ds det p[ bakelser typiskt fr[n Dalarna. Kommer ej ih[g namnet p[ dem nu! Men jag blev godk'nd n'r jag va en utav f[ i s'llskapet som hade h;rt talas om dessa bakverk och dess utom smakat p[ dem tidigare!

NU 'r det ett litet l[gtryck som ligger ;ver Bunbury tyv'rr, men jag antar att det ['r till b,.la Eves f;rtjusning! Det ska vara ;ve rom ett par dagar! L[gtrycket inneb'r iaf ca 23 grader och lite moln! Idag var f;rsta dagen i skolan med. Det var bara l'rarna d'r dockDet 'r en 'ttefin skola och jag tror att jag kommer trivas j'ttebra under dessa veckor!

Greg, Pias man, sa till mig att jag pratar utm;rk engelska och tyckte det var roligt att jag v[gade prata. De andra som kommer fr[b Sv brukar tydligen vara tysta! N'r jag sa att jag 'r ganska tyst mot vad jag brukar vara s[ fick han en sm'rre schock! Haha...han var tvungen att kolla med n[gra svenska sl'ktingar om det verkligen var sant! Ni som k'nner mig ni vet!

Oj jag gl;mde ju att ber'tta!!
Jag och Sofie skulle ut och g'ra stan i l;rdags! Vi t'nkte att vi k;per lite vin inf;r kv'llen. Alla aff'rer hade redan st'ngt! Vet ni vad vi gjorde d[? VI [kte till en drvie through liquer store. HUr fr'nt ''r inte det?

Oj nu kommer krampen! Ska f;rs;ka uppdtarea denna lite orftare!
NU ska jag leka lite med Adam och Erik samt g;ra lite mat! Ja just det! Valborgsm'ssofirande p[ stranden vankas p[ onsdag! Men brasa, Crockodile Dundeee och allt :)

NU vet jag inte vad som h'nde...men jag har inte tid att ordna det 'nd[! NI f[r l'sa denna gigantiska text! bye bye


I've seen the real Crockodile Dundee

Hey hey hey!
NI kan inte ana vad jag har gjort?! Jag har sett den (en) riktig Dundee..HI was showin'  off with his snakes! Haha jag var bara tvungen att ta ett kort p[ mig med en orm runt min hals och han som st[r brevid! Jag 'r en riktig turist h'r, det m[ste jag s'ga. Jag trivs j'ttebra! Vill INTE komma hem..tyv'rr! "ven om jag 'lskar det d'r hemma med! Men jag har iofs bara varit h'r i tre dagar 'n!
Vi har hunnit med  s[ mycket! Vi har varit i Eaton och handlat, det var d'r jag hann k;pa mina 1a par skor 1a dagen! Alla aff'rer 'r st'ngda p[ s;ndagar i Bunbury, s[ man m[ste [ka till en mindre by(?) bredvid. Ig[r har jag varit p[ det roligaste st'llet jag har varit p[! Apple fun park i Donnybrook, 3,5 mil fr[n BUnbury!~ D'r hittade jag 2 st j;ttefina halsband f;r 10Aud stycke! 
Idag har jag badat i Indiska oceanen och som vanligt tycker the Aussies att ca 25 grader i vattnet 'r kallt. De p'lsar p[ barnen v[tdr'kter och n'r solen 'r framme s[ h'r [rs 'r det "kallt" s[ de g[r runt i tjocktrj;jor och l[ngbyxor! JAg g[r runt i sommarkl'der. JAg ska g[ [ shoppa imorgon med Sofie! Hon bor hos svenska grannen Anna och hennes man Wayne. Alla h'r som man m;ter 'r j'ttetrevliga och ;ppna! De tycke rom att st;lla fr[gor om vem jag 'r, var jag komme rifr[n osv...
JAg har redan tagit s[ mycket kort, men det 'r mest p[ mig, Eric and Adam!

Haha jag m[ste ber'tta det roligaste hittills. Dessa k'ra barn pratar svengelska! S[ ig[r n'r jag och Adam satt och pratade s[ fr[gade han: Kan detta fitta i den ficka?
Hhaaha jag visste inte var jag skulle g;ra, men jag f;rstod ju vad han menade ocg fick svara....I dag sa han: JAg kan calla dig n'r jag kommer till Sverige s[ can we meet upp d'r! 
Oj ja just det! Idag k;pte jag tv[ till halsband....5 dollar stycket! De har s[ mycket fint h't! { s[ 'r det ju rea [ alla sommarkl'der. Det 'r ju snart vinter?h;st h'r...jag har hittat ett par j'ttefina st;vlar med s[ jag kommer s'kert hem med dem med! NU ska jag g[ [ 'ta Snickerskaka som jag och Adam har bakat!

Imorgon vankas det shopping med Sofie och Bird park! D'r kan man se m]nga djur tom k'ngrur! JAg har sett tv[ k'ngrur men de har varit d;da b[da tv[! { s[ ,er badning s[ l;art!

Jag ska v'l g[ nu...h;rs snart igen! Hoppas att ni som har praktik har lika roligt som jag har! { att ni andra har kul ni med s[ klart!
bey hejd[!

Apple fun park

Good'ay mates!
Nu har jag landat, lekt med barnen varit p

Nu pyser jag...eller vi menar jag ju!

Hej igen!
Nu är det bara en enda lång och seg väntan på att jag ska sätta mig på tåget! Men som tur är har jag goda vänner runt omkring mig som hjälper mig att fördriva tiden och bjuder mig på lunch så jag slipper extra disk! Solen skine ri dag med..perfekt! Då kanske inte temeraturskillnaden blir så stor ändå!? Eller vad säger du Eve!? Vårväder med upp till 15 grader eller höstväder med ca 35 grader! Jaja vi får väl se!

Glada nyheter fick jag idag med! Med posten idag fick jag ett brev från Lärarnas riksförbund! Undra vad de vill tänkte jag? Men det vara glada nyheter! Jag har fått deras resestipendie! Det är alltid skönt att höra att jag får tillbaka lite utav de pengar jag har lagt ut!

Neej nu måste jag hämta dte sista av tvätten, slänga mig på cykeln för att ta ut penhar, sedan sätta mig på bussen för att åka ner på stan. Hem igen glassa lite i solen! Och sen iväg...
Nästa gång så skriver jag från Australien!
But ´til then...Tschüs =)

Jag och Paul laddar inför resan!

Jag och Paul laddar inför resan!

Har jag allt?

Nu sitter jag här med resväskan packad, handbagaget är packat, jag har dammsugit, tagit ut pappersåtervining, mailat all auppgifter om flyg till de som behöver det, gjort alla skolarbeten, förberett många/alla papper inför VFUn..men har jag allt?
Det är något som gnager..som om jag har glömt något viktigt?! I och för sig sitter inte jag på planet än, så det kan ju vara oron över att glömma mig själv! Men så glömsk är man väl inte...
Jag har ingen våg hemma så jag får uppskatta hur mycket min väska väger?! Jag är ju så bra på att uppskatta hur mycket saker väger, vad långa de är osv så självförtroendet är på topp!!!
Om jag säger att den väger 20 kilo så väger den säkert 30 kilo. Men jag tror stenhårt på det här med vakuumpåsar så jag säger 20 kilo ändå! Kommer jag ha rätt?! Det visar sig på bandet på Arlanda! Vad tror ni?

Jag försöker fylla min Mp3 med musik med, men jag har så svårt att välja å vraka bland alla låtar jag vill ha med. Ändå försöker jag välja andra än de här givna som alltid slinker in i mappen...hm..några tips?
Det måste vara bra låtar, men ändå sådana som jag akn lyssn apå utan att sjunga med för att inte störa min granne på planet. Jag tror inte att min skönsång skulle uppskattas 10 000 meter upp i luften!

Det känns lite konsigt att bara sitta här att ordbajsa en massa..kan detta var intressant att läsa?!
Men jag måste ju vänja mig att berätta om små triviala saker, som kan vara roligt för er att läsa om! Som t.ex när jag ska spela på en diggeridoo (som jag måste göra)
Har jag inte berättat?
Jag har fått "Mission Australia" av Evelina, Rebecca och Andrea. Tre utav mina så kallade vänner. Jag har fått en lista på saker jag bara MÅSTE göra down under. Å så klart krävs bildbevis på varje sak. Men detta är inte allt. PÅ varje kort så måste Paul Hogan a.k.a Crockodile Dundee vara med. Så det är han och jag som ska genomföra denna resa tillsammans. Jag har så smått börjat vänja mig med tanken på att inte resa ensam och har till och med börjat planera vad vi kan göra, ta gena initiativ liksom!
Vi får se hur detta går!
Oj oj oj..nu kommer skrivkrampen. Detta blev ju värre än en uppsats!!!
Ja ja..hoppas ni orkar läsa!
Nu är det bara timmar kvar... 

Dan för dan före dan...

Ikväll har jag, Ree och Eve så klart sett säsongstart på Desprete...efterlängtat!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0