Black point

Hey hey hey!
Idag har det varit alldeles underbart! Jag har varit nere vid Black point! Det ligger drygt 2 h bilresa från Bunbury! JAg var uppe 05,15 för att hinner med Surfer boysen Wayne och Danny ner till detta magiska ställe! Åh Surfer boys tänker ni säkert! Men hold your horses! Det är surfer boys av det äldre gardet! Wayne är Annas (grannen) man och Danny är hanskompis! HUr som helst! Vi gav oss av ca 1 h innan gryning och körde söderut! När vi hade kört lite mer än en timme så hoppde nägot stor och brunt framför bilen! Kan nu ana vad det var för något?!'
Jo just det! Ni tänker rätt! En kängru! Och stor var det också! Men tur i oturen, mitt ute i ingen stans så kom en bil1 Vi vinkade till honom att sakta ner för vi visste ju inte om kängrun var kvar på vägen! Men snäll som denna kille var (som alla Aussies...det är liksom en sed att hjälpa varndra) så stannade han! Å gissa vad han arbetade med? Bilar så klart! Han hjälpte oss att ta bort plåten som skrapade mot däcket och stoppade oss från att fortsätta! Vi åkte tillbaka för att kolla så att kängrun var ordentligt död...men den var bort! Den stackarn har det nog inte lätt fär ute i skogarna nu!

Hur som helst! Black point är helt magiskt! Wayne och Danny surfad elite, efter att ha visat mig mil och åter mil med vita alldeles folktomma stränder! Helt underbart! Jag slummrade till lite på klipporna och tog en promenad och letade snäckor! Då! Vad får jag se om inte en flock delfiner! Hela 9 stycken! De hoppade och var jättefina! Men tyvärr lyckades jag inte ta kort på dem för de dök så fort jag hade kameran i näven!
Sedan efter nägra timmar bar det av hem igen! På hemvägen fick Danny något ryck och körde off road och med en fart som skulle få de flesta rallyförare i Dakarrallyt att blekna! Det enda jag kunde tänka på var min köra suster som hatar när det går fort och hon inte kan påverka något! Jag älskade det!
Vi stannade med en enorm utsikt över indiska oceanen och tog en öl...sedan åkte vi hem! En händlesefri resa ända hem! Väl hemma så gick jag min obligatoriska eftermiddagspromenad på stranden!
Hoppas jag har mer att berätta innan jag åker hem...det är ju ganska snart!
Puss å kram till er alla fran oss alla (Mig)

Det var länge sen sist!

Hej!
Jag har haft mycket att gora och lite tid över till att sitta framför dator nu på ett tag! Men nu tog jag tag i saken!

I lördags var det min sista och även Sofis sista lördag med detta glada gäng! Det var lite bitterljuvligt att sitta och bara njuta utav det! Jag var barnvakt till Erik, Adam, Riley och Brodie, Patrick och Daniel! 6 underbara pojkar som jag hade jättekul med! Vi de mindre barnen ( Adam, Brodie och Daniel) och jag och Sofi hade disco till en utav semifinalerna från eurovision song contest! Jojo..det går på Auusie-tv det med! Men en dag efter hela tiden!
Tyckte det var lite synd att det inte gick bättre för Sverige! Men vad gör man när man ser ut som en drag queen? Inte lätt för lilla Charlotte!
Jag tyckte däremot jättemycket om Danmarks och diggade till Islands! Å så kan jag inte förneka att jag tror att Lettlands Hey hey hm hm hey ho We are the pirates of the sea...eller nåt kommer bli utav en liten sommarplåga! Igår var det en helt underbar dag att tillbringa på standen! Jag och Sofi tog en massa kort och bara skrattade hela tiden! Sedan bar det av till Inga och Jörgen för lite eftermiddagsfika! Har aldrig fikat så mycket i hela mitt liv som jag har gjort här nere!

Oj oj oj..vad har jag gjort sedan den 15 maj? Det är så mycket att jag har glömt?! Har jag berättat om minitrippen ner till Margrethe River? Det är tydligen det enda Surfinstället i världen..ni läste rätt i världen som har 6 stjärnor! Det betyder att det alltid är våfor större än 2 m! Det är bättre surfing där än på Hawaii! Det var riktigt mäktigt att se! ...både havet och de små surfarna! hihi....
Jag jobbar hårt för att slutföra mina uppdrag! Har klarat de flesta..men de jag trodde skulle bli de enklaste har visat sig vara lite klurigare än jag trodde! Men med god hjälp av mina käre kollega/fotograf har jag lyckats ta kort på de flesta tillfällena men dock inte alla! Jag har tagit kort på C(r)ock och mig i skolan, men inte på honom, mig och barnen för det var skolpolicy att inte ta kor tpå banrnen tyvärr så jag vet ej hur juryn ställer sig till det!? Det visar sig när jag kommer hem!
Ska fundera lite mer på mina äventyr de senaste dagarna så jag kan skriva mer...

Jo! JAg och Sofi var ut och åt i förra veckan! Det var krångligt och vi orkade inte riktigt bestämma oss var/hur vi skulle göra så vi irrade mest omkring tills vi kom fram till en restaurang! Hela förra veckan var jag på Bunbury Primary i year 1 de är 5-7 år i den klassen! Där fortsatt emitt Sverige-tema ocg jag fick en liten klass på 22 elever som ville följa med mig till Sverige! Hur som helst har jag blivit deras Sverige/Europa-fadder! Så vi ska brevväxla och jag har lovat att skicka kort på mig i snön som kommer! Och så klart måste jag ju skicka kort för att visa att Sverige har sol, bad ocg sommar vi med!

Hm...Jo! På lördag ska jag, Pia och Birgitta ha sightseeing i Perth för min skull! Jag har ju sett Bunbury och dess södra trakter med inte Perth! HAr inte hunnit med det! Tänkte dra till Darwin ett par dagar, men det hann jag inte med det heller! Jag försöker övertyga mig om att landet finns ju kvar så det ska lösa sig någon dag med! Det ska nog bli några kafferep denna vecka med för att säga hej då till alla! Ska försöka att inte fälla tårar, men det blir nog svårt!
Nu sa jag ut på gatan för att ge någon min autograf!
Ses snart allihop!
 Puss å kram

Regn

Idag regnar det tyvärr, men jag håller modet uppe! För Greg har berättat för mig att regnet i Asutralien är inte som i Sverige. Har regnar det en skvätt sen är det över.

Ser ni något annorlunda med min text? Det är for att jag har hittat en svensk inställning på datorn så jag kan använda åäö! Men nu när jag är van att skriva med a och o istället är det helt plötsligt jattesvart!

Men i alla fall!
Jag har varit på bio igen, med Sofi sa klart!! Vi var och såg What happens in Vegas...med Ashton och Diaz! Den var ganska bra faktikst! JAg har bakat mitt bröd med solros frön mm...
JAg tycker att det händer saker hela tiden, men kan inte riktigt komma på vad som är värt att skriva om! NU i veckan var det lite kans ppå skolan. De bygger jättemycket överallt i Bunbury så de råkade gräva av en vattenledning som ledde till skolan. Inga toaletter fungerad eoch detvar precis vid kl 11 då det är recess och det betyder kafferast for lärarna! Men ingen fick kaffe och ingen fick ga på toa. Alla hoppades pa att skolan skulle stänga for dagen, för det gar över 1200 elever och är ca 100 larare på skolan. Men sa blev det inte. Alla fick ga en hel dag kissnödiga och kaffesugna! Men ingen dog ju för det!

Jag ringde till Beavies igar kväll! Hon var jätteförkyld! Det var ju inge bra när det är toppenväder i Sverige!
I helgen blir det utgäng igen! Det är nog Sofis sista helg här i Bunbury, sen ska hon äka norr upp över till Darwin.Hon hinner inte komma tillbaka förrens Anna och Pia med familjer har äkt till Sverige! Jag tror vi ska ner till Bussleton igen! Det vore så mysigt! Gillade verkligen det stället! Får se om Karen och barn kanske vill med igen!
NU ska jag åka till skolan! Har haft en liten sovmorgon och skriver lite arbeten pa datorn. Men nu är det snart dags för lektion så jag måste åka!

Jo..nu kom jag på vad det andra vad för något! Jag kallas ju för Claire hela tiden! De har lite svårt att säga Klara, plus att Greg presenterar mig som Claire! Jag tror nästan han har svårast med Klara, alla andra försöker! Men han gav upp 2a dagen torr jag det var!
Neej nu måste jag åka!
Hörs snart!...KOmmer ju snart hem!

Har ju glomt att beratta...

Har ju glomt bort totalt att beratt hur mycket jag gar barfota har nere! Ni som kanner mig vet hur fruktansvart ont jag tycker att det ar! JAg tycker det fortfarande, men jag gar sa mycket pa stranden och dar ar det bara jobbigt med skor! Jag gar tom till Annas hur utan skor ibland! Haha det ni!...

Sa var det na mer jag har glomt! Hm..vad vad det nu igen da? Ah far det en annan gang!
Bye bye..over an out!

Jag kommer aldrig att glomma denna fodelsedag!

Hey hey hey!
Jag har upplevt den basta fordelsedagen i mitt liv! Sorry nara och kara! Men det ar just det! De som jag har lart kanna har nere har vaerkligen anstrangt sig sa att jag inte ska kanna mig ensam pa just min fodelsedag! Och de har verkligen lyckats! Det borjade pa morgonen nar Pia och barnen hade dukat upp ett jattefint frukostbord med blommor Asustraliens flagga (de brukar fira med svensk flagga men de hade jag i skolan i och med mitt tema) och massa paket! Sedan bar det va till skolan dar Erik skvallrade for sin froken att jag fyllde ar sa hela klassen sjong for mig och sa fick jag klistermarken som jag var tvungen att ha pa mig som talade om att jag fyllde ar! I skolan var barnen pa bats ahumor och vi bakade chokladbollar!

Direkt efter skolan sa bar det va hem for att forbereda picnic i Big Swamp! TAck vare Pia blev det en hellyckat tillstallningen! Du ar verkligen en klippa Pia! Tack!
De som kom dit var Karen med barn, Rochelle med barn, Kerri med barn Pia med barn (sa klart) och sa grannen Anna, Sofi och de tre barnen i det hushallet! Det var verkligen underbart! Jag fick jattefina presenter! Rochelle gor smycken sa hon gjorde en alldles egen ring till mig! Karren hade kopt ett jattefint halsband och skrivit ett sadant fint kort att jag nastan borjade grata! Av Anna och Sofi fikc jag en jatterolig duschskrubb-grej och body butter + lip gloss! Av Pia, Greg, Erik och Adam fikc jag en Australiensisk handduk, en gorfin vaksa och en mossa som jag tittat pa! Det ar ju host-vinter mode har nu! Sedan bar det va hem igen och sa borjade vi forbereda for kvallen da Karren Michael, Brody och Riley skulle komma pa middag och sedan skulle jag Pia, Karren och Sofi ga ut!
Jag hade sa kul och det var alldeles underbart!
Thanks again guys!
Pia och KArren akte hem lite tidigare an mig och Sofi! Vi kom val hem runt 4-snaret igen! VI gick pa stranden hem! Det var underbart! Vi tog lite kort a sa plotsligt blev vi traffade av en jattevag och fick ga hem dyblota! Men inge tarar for det! Bara fina minnen!

Idag har det varit fotboll for hela slanten! 11 idag sa spelade Adam fotboll! Direkt efter det bar det av till Austrialind dar Erik hade sin match! Eriks coach ar fran Scottland och ibland tror jag att han inbillar sig att det Man U han tranar! Men de vann iaf med 4-0! Adams siffror tanker jag ej ta upp...helt ovasantliga! :)

Nu har Gregs syster kommit sa jag ska ga upp och socialisera lite!
Men aterigen! Jag har ingen storre hemlangtan!
Tack alla som grattade mig igar pa min "stora" dag!
Hors snart igen!
Puss a kram

Swedish theme with "Bullbak" and Chocolate balls

Hey hey hey!
I veckan har jag haft manga uteaktiviteter i skolan, sa nu har jag borjat jobba pa min branna! Jag har bland annat spelat Australiensisk hockey....pa gras med andra ord!
Idag var det Swedsih theme i skolan! Jag har aldig kannt mig sa exotisk i hel amitt liv! Allt med Sverige var spannande tydligen! Jag vet inte heller vad for typ av engelska jag pratar for folk fragar hela tiden om jag ar fran Queensland! JAg har varit i Eriks klass hela dagen idag! Det var lite skont att slippa barnen pa Bunbury high ett tag! Men de ar charmiga pa sitt satt!

Jag har fortsatt detta Sverige-tema pa hemmaplan idag med ett stort bullbak! Allt detta for att forbereda mitt kalas som vi ska ha i en park imorgon! Sa klart ska jag ta manga kort pa dem som ar dar for att fira mig! Jag har gjort kanel- och kardemummabullar, tarta med hallon ( jag har tom bakat tartbotten sjalv) och sa ska Sofi ta med nan kaka och Karen (varldens basta organiserare) ska ta med nagot mer! Sen ska jag, Sofi, Pia och Karen fortsatta ner pa stan for att ta ett glas pa Rose! 
Igar var Inga har pa kvallste! Hon ar sa mysig! Paminner mig om min egen farmor! I tisdags var jag och Sofi pa bio....igen! Det ar halva priset pa tisdagar! Vi sag " Iron man" inte direkt den basta film jag sett! Nu ska jag ga upp och ata bullar samtidigt som jag tittar pa Gordon Ramseys Kitchen nightmare! P.s jag har aldrig sett sa manga svenska program och filmer som jag har gjort har! Jag har tv och dvd pa mitt rum!

Sa som jag har sagt forut! Jag trivs som fisken i vattnet! Indiska oceanen narmare bestamt!

Bye bye!
Love you guys!  Rapporterar allt om mitt fodelsekalas i helgen!

Solnedgangen!

Hey hey hey!
Igar hade vi stirstadning i huset! Inget roligare an sa! Men sen nar potatisgratangen var inne i ugnen cyklade jag och Sofi till utkisktornet i Bunbury som vetter ut mot havet och kollad epa solnedgangen. Jag fick sadana vackra kort. Jag har ju tyvarr varit sa klantig att jag glomt min usb-sladd till min kamera att jag inte kan lagga in nagra kort sa ni far se..men det komme rom ca 4 veckor nar jag ar hemma!

Idag har vi haft idrott i skolan..utomhus i 32 gradig varme! Tror ni der var varmt? Jag holl pa att do! Pluss att vi undervisade i Hockey..det ar en utav Australien nationalsporter. Hockey pa gras! Men det gick ganska bra tycker jag!
Komme rinte ihag vad jag berattat om sen sist men iaf sa grillade vi och hade mys pa Valborg! I lordags sa var jag och Sofi ut. Har stanger krogarna kl 6 eller nar de har lust! Vi larde en kille svenska...och det var lite laskigt for nar Sofi sa till mig pa svenska att han sag ut som Peter Forsberg svarade han " Do you think I look like an ice hockey player?" Jag kan ju tycka att det var lite skumt att han hann uppfatta namnet for vi pratade ju anda svenska!
Jag satt aven och pratade med en jav;ligt envis italienare som trodde att bara for att jag var fran Europa sa kund ejag italiensak sa det var det han pratade till mig hela tiden... men men! Efter manga om och men fick vi tag pa en taxi sa var kvallen slut!

Idag ska jag surfa efter skolan....vi far se hur vagorna ar! Hoppas de inte ar for stora! Men men...skriver mer en annan gang!
Kraaam kram..ps det ska vara 30 grader och solsken hela veckan!

Shopping!

Hey hey hey!
Nu har min kara fatser sagt till mig att det var alldeles for jobbigt att lasa min blogg, med alla dessa konstiga tecken. Sa nu far jag skriva lite saktare och bara anvanda a o i stallet fos massa tecken, som egentligen inte borde vara dar...for det finns svenska tangenter har pa datorn. Lite jobbigt med fingersattningen..men det gar!

Ialla fall! Nu har jag gjort en vecka i skolan!! Nastan iaf! I mandasg var det fortfarande lov, men vi var i skolan anda! Terminen borjade i tisdags och da var det full rulle! Men sen blev Pia sjuk igen sa jag foljde med Adam till hans klass i stallet! Men da var jag inte dar som lararstuderande, det fick jag ej, sa jag var dar som en volontar! Men jag larde mig ju massor pa det iaf!

Sa har Sofi fyllt 21! Vad gor man da om inte firarr? Det var middag pa HUngry Hollow igar och hon och jag lunchade! Vi har aven varit pa liten shoppingrunda! Det ar roligt att shoppa! Det ar ganska mycket lika som i Sv, men anda sa mycket annorlunda! JAg har fatt order hemifran om flippflipps, andra mystofflor, lite Billabong- shorts osv!
Far se vad vi kan gora!

Imorgon ar det Svenskfest igen! Inga har fyllt ar, sa jag och Sofi ska baka tarta! Jag ska harma lite utav Anitas tarta tankte jag! Det ar sa roligt har, for alla svenskar ar sa ultrasvenska!
Men men..kanske ska beratta lite om skolan med?! De maste ha skoluniform, annars skickas det lappar hem dar det kravs en forklaring varfor uniform ej bars i skolan. Barnen maste varje dag ha med sig Lunch box eller matpengar! Har serveras ingen skollunch! Attityden hos eleverna ar hemsk! Men samtidigt sa fortstar jag dem. Det ar alltid varmt och med fint vader. Vem vill ga i skola? Men nu har jag lart mig lite om hur nagra ar osv sa det blir nog battre!

NU ska jag ner till Sofi och Anna for att fika tror jag!

Jag tror det blir surfing i helgen med! For forsta gangen i mitt liv ska jag surfa! Jag slapp visa eleverna det!!
Jaaa men oj! Jag maste beratta nat komiskt! Jag hittade broschyrer om Falun idag pa skolan..i Australien! Det hade varit tva larare fran Falun har och pratat lit eom Sverige..trodde alla! Men nej da..de brojade beratta om Faaaaaalllluuuunnnn! De stackars eleverna vet ju knappt var Sverige ligger! Jag och Pia ska ta dem med ut pa svensk shopping med Hm pa en mattelektion! Far se hur det gar!!!!

Nu maste jag ut i solen!
Jag har det suuuuper som ni kanske marker!!
Kraaaam! (nu hande det dar igen, men texten, orkar inte fixa det denna gang heller!)


RSS 2.0